2011. február 17., csütörtök

Tea szappan



Amikor elhatároztuk, hogy elkezdünk szappanokat készíteni, rögtön ezer ötlet ugrott be, az egyik első ez volt.

Az alapját kókusz-, olíva-, napraforgó-, pálma- és ricinus olaj alkotja, melyek nagyon jól ápolják és tisztítják a bőrt. Ehhez adtuk hozzá a Chun Mee zöldtea főzetét és bőven tettünk bele magából a teanövényből is, amely így finoman radírozza a bőrt fürdéskor.

A zöld tea kiváló antioxidáns, vagyis gátolja a sejtek elöregedését. Segít ellazítani a vérereket, és híresen jó méregtelenítő hatással bír.

A szappan illatát a 100%-os tisztaságú teafaolaj adja. Ez nem csak kellemes illatod biztosít, de antibakteriális hatása révén elpusztítja a gombákat és a baktériumokat a bőr felszínéről.

Tehát ez a szappanunk (is) teljesen növényi alapú, nem tartalmaz mesterséges színezéket és mesterséges illatanyag mentes. Nem kísérleteztünk állatokon, mi magunk voltak a kísérleti nyulak, majd a többi családtag, és eddig mindenkinek bevált.

Saját tapasztalatom ezzel a szappannal kapcsolatban: a hónap bizonyos szakaszában sajnos megjelenik néhány pattanás az arcomon. Már egyszeri arcmosás is elegendő volt ahhoz, hogy ezek reggelre eltűnjenek. A legjobb, hogy mindeközben nem száradt ki a bőröm. :) Tudtam, hogy milyen hatása van a szappannak, mégis meglepődtem, hogy ilyen gyors volt az eredmény.

És íme, a maga rusztikus külsejével a szappan:

2 megjegyzés:

  1. Hajni, én szeretnék tőled egy ilyen szappant... FB-n, vagy Hoxán beszéljük már meg, köszi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik az ötlet, az oldal és az embereken/családtagokon való kísérletezés. ;D Úgy döntöttem, hogy hamarosan én is kísérleti nyúl leszek. :)

    VálaszTörlés