2011. február 23., szerda

alkottunk

Mivel az eddigi szappanok normál és zsíros bőrre valók, kipróbáltunk egy új receptet is, és gyártottunk ma jó sok száraz és érzékeny bőrre való szappant. Kicsit más alapanyagok kellettek ezekhez. Mindegyikbe került kakaóvaj, amely segít megtartani a bőr nedvességtartalmát. Ezen kívül a kifejezetten száraz bőrre javasolt mandulaolajból is került a masszába, amely rendkívül jól ápolja a bőrt a magas A, B1, B2, B6 és E vitamin tartalma révén. Ezenkívül mindegyik szappan tartalmaz rengeteg olívaolajat, ami az egyik legjobb bőrtápláló. Az olajok tulajdonságairól bővebben itt is olvashattok.

Mivel ezek is hidegen érlelt szappanok pár hetet várni kell, amíg elkészülnek, de a hétvégén (terv szerint) kipróbáljuk a meleg szappanfőzést is, amiről, természetesen, itt is beszámolunk.

Az én bőröm nagyrészt száraz, ennek ellenére a saját szappanjainkat használtam eddig is. Hogy ellensúlyozzam ezt a hatást, fürdés után átkenem magam néhány csepp olívaloajjal, amit egy vattapamacsra cseppentek. A leghatásosabb és legolcsóbb testápoló, amit eddig próbáltam, tényleg érdemes kipróbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése