2011. március 18., péntek

Az olívaolajról

Nem is gondolnánk, mi mindenre használható az olívaolaj, amit legtöbbünk csak salátaöntetként használ, vagy a pizza tésztájába kever.

Az olivaolajat az olajfa terméséből nyerik, amely főként Európa mediterrán vidékein terem. Ezt a szobahőmérsékleten folyékony olajat évezredek óta használja az emberiség. Nem csak étkezési célokat szolgált, hanem gyógyszeralapanyagként, lámpaolajként is használták. Fontos szerepe volt a vallási rítusoknál is, pl. az ógörög atléták rituálisan bedörzsölték vele a testüket a versenyszámok előtt.
És itt most adok pár percet, hogy ezt elképzeljük...

Itt kb el is érkeztünk ahhoz, hogy az olívaolaj az egyik legszuperebb bőrtápláló anyag. Tele van természetes antioxidánsokkal, amelyek gátolják a sejtöregedést, A, D, E- vitaminnal és béta-karotinnal.

És miért is szántam ennek egy külön bejegyzést? Azért, mert a mi szappanjaink igen nagy százalékban tartalmaznak olivaolajat (fajtától függően 30-70%-ban). Tehát, akinek kedve támad kényeztető fürdőt venni valamelyik szappanunkkal, az keressen minket a jobb oldalon található elérhetőségeken.

(forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Ol%C3%ADvaolaj)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése